5 Φεβρουάριος 2019, 22:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2019, 22:51

Live: Η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4

  • Live: Η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4
    (Φωτ. αρχείου: esa.int / Flickr)

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά απόψε στο... διάστημα! Η εκτόξευση του δορυφόρου του Hellas Sat 4 γίνεται σήμερα το βράδυ από το Ακρωτήριο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας. Ο δορυφόρος Hellas Sat 4 είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δορυφόρος που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα, ενσωματώνει πολλές καινοτόμες τεχνολογίες και αποτελεί ένα πρότζεκτ ιδιαίτερης σημασίας για τα ελληνικά και κυπριακά συμφέροντα.

Ο νέος δορυφόρος θα τοποθετηθεί στην τροχιακή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου στις 39 μοίρες ανατολικά, όπου θα συναντήσει τον Hellas Sat 3 που είναι ήδη σε τροχιά από το 2017.

Ο δορυφόρος θα παρέχει καινοτόμες δορυφορικές υπηρεσίες, διευρύνοντας τις εργασίες της Hellas Sat στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική και είναι ένας από πιο σύγχρονους στον κόσμο. Πρόκειται για έναν εκσυγχρονισμένο, βελτιστοποιημένο με νέες τεχνολογικές λύσεις δορυφόρο, που βασίζεται μεν στη σειρά των δορυφόρων τύπου LM 2100 με την πετυχημένη παρουσία στην συγκεκριμένη αγορά, διαθέτει όμως «μια εκσυγχρονισμένη τεχνολογική μορφή αφού χρησιμοποιεί δομές που βασίζονται στα ηλιακά ιστία μεταξύ άλλων καινοτόμων συστημάτων» όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κεντέας Καραντώνης, Hellas Sat 4 Program Manager, επικεφαλής της ομάδας που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό την κατασκευή και την εκτόξευση του δορυφόρου.

Δείτε live εικόνα στο βίντεο που ακολουθεί: