5 Φεβρουάριος 2019, 18:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2019, 17:34

Δέκα τόνους χαψία μοίρασαν οι Πόντιοι στη Σμύρνη (βίντεο)

  • Δέκα τόνους χαψία μοίρασαν οι Πόντιοι στη Σμύρνη (βίντεο)
    (Φωτ.: egepostasi.com)

Η ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης έχει ονομαστεί από το τουρκικό κράτος «Περιοχή Αιγαίου», ένας ανιστόρητος ισχυρισμός που στόχο έχει τη διεκδίκηση της θάλασσας του Αιγαίου, κάτι το οποίο ήδη πράττουν. Στην περιοχή αυτή δραστηριοποιείται η Ομοσπονδία Ποντιακών Συλλόγων (Καράντενιζ) της «Περιοχής Αιγαίου».

Η εν λόγω ομοσπονδία διοργάνωσε το 9ο Φεστιβάλ Χαψιού, στο Ιντζίραλτι της Σμύρνης, κοντά στις θερμές πηγές της περιοχής.

Για τις ανάγκες του Φεστιβάλ οι διοργανωτές έφεραν δέκα τόνους χαψία από το Βατούμ, το Ρίζαιο και την Τραπεζούντα, τα οποία προσφέρθηκαν στους επισκέπτες, σε διάφορες γευστικές εκδοχές – κυρίως όμως πρόσφεραν χαψία στο τηγάνι, που είναι και η πιο δημοφιλής εκδοχή.

Συμμετείχαν 50.000 επισκέπτες, άλλοι με καταγωγή από τον Πόντο και άλλοι... φιλοπόντιοι. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ λειτούργησαν περίπου 60 περίπτερα με προϊόντα, παραδοσιακά φαγητά και γεύσεις από διάφορες περιοχές του Πόντου.

Περιττό να αναφέρουμε ότι συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων της Ομοσπονδίας, ενώ μετά τις χορευτικές επιδείξεις ακολούθησε λαϊκό γλέντι.