5 Φεβρουάριος 2019, 15:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2019, 15:22

Ο Βούτσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών τον Μάιο

  • Ο Βούτσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών τον Μάιο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Με μια δήλωσή του στο περιθώριο εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Βουλή, ο Νίκος Βούτσης έριξε νερό στο μύλο των σεναρίων για το εάν και πότε θα γίνουν πρόωρες εθνικές εκλογές. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και απαντώντας για το εάν η κυβέρνηση θα φτάσει έως το τέλος της θητείας της τον Οκτώβριο του 2019, ο Πρόεδρος της Βουλής καταρχήν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο.

Την ίδια ώρα όμως απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το εάν θα μπορούσαν να γίνουν εθνικές εκλογές μαζί με τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές.

«Ως προς το Κοινοβούλιο, ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο, ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου –που  συνηθίζω να λέω– τους οποίους προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν για τις ευρωεκλογές του Μαΐου» είπε.

Ωστόσο ο Πρόεδρος της Βουλής έσπευσε να υπογραμμίσει πως όλοι εργάζονται για εξάντληση της τετραετίας. «Εμείς ως Βουλή που είμαστε υποχρεωμένοι και η κυβέρνηση κατά τον πρωθυπουργό που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο και κατά το Σύνταγμα. Θα δούμε. Ίσως κάποια στιγμή στο νέο Σύνταγμα, στην αναθεώρησή του να συζητηθούν και πιο αυστηροί κανόνες για τη διάλυση της Βουλής έτσι ώστε η τετραετία να είναι πιο οριοθετημένη και διασφαλισμένη» πρόσθεσε.