5 Φεβρουάριος 2019, 13:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2019, 13:18

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ενισχύουν τα μπλόκα στη βόρεια Ελλάδα – Πού έχουν κλείσει δρόμοι

  • Οι αγρότες στήνουν μπλόκα μετά τις γιορτές 2
    Κορυφώνουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ντόμαλης)

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Γιάννη Δραγασάκη ζητούν αγρότες και κτηνοτρόφοι προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους, καθώς όπως υποστηρίζουν, η συνάντηση που είχαν τον περασμένο Δεκέμβριο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη δεν απέδωσε καρπούς μια και πολλά θέματα που τέθηκαν δεν είναι δική του αρμοδιότητα.

Μέχρι τότε, αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους και να ενισχύσουν τα μπλόκα τους σε διάφορα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας.

«Στην τελευταία μας σύσκεψη στη Νίκαια αποφασίσαμε ομόφωνα να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, αρχής γενομένης από σήμερα και να καλέσουμε σε τετραμερή συνάντηση τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να δούμε τα θέματά μας ολοκληρωμένα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών Γιάννης Τουρτούρας.

Τρακτέρ στους δρόμους του Λαγκαδά
Σε συμβολικές καταλήψεις του δημαρχείου, της εφορίας και υποκαταστήματος κεντρικής τράπεζας στο Λαγκαδά, προχώρησαν από τις 11:00, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης. «Οι συμβολικές καταλήψεις αυτές γίνονται ταυτόχρονα και στόχος μας είναι να αναδείξουμε αφενός τα προβλήματα που μαστίζουν τον πρωτογενή τομέα, αλλά και να ξυπνήσουμε τον κόσμο. Πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους και να αγωνιστούμε επιτέλους σαν μια γροθιά» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αργότερα το μεσημέρι οι συμμετέχοντες στη σημερινή κινητοποίηση στον Λαγκαδά θα συνεδριάσουν προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους για το εάν τελικά θα στήσουν, από σήμερα κιόλας, αγροτικό μπλόκο στο Δερβένι. 

Στη δυτική Μακεδονία, αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Καστοριά προχώρησαν σε αποκλεισμό της εφορίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς Δημήτρης Μόσχος. Στην κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

  • Στο νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας
  • Στην Εθνική Οδό Βέροιας - Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
  • Στο νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
  • Στο νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
  • Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης
  • Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.