5 Φεβρουάριος 2019, 15:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2019, 12:08

Με μεγάλη προσέλευση έκοψε την πίτα της η ΟΠΣΕ

  • Με μεγάλη προσέλευση έκοψε την πίτα της η ΟΠΣΕ
    (Φωτ.: ΟΠΣΕ)

Στην αίθουσα του Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης της Εστίας Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε με αθρόα προσέλευση, το απόγευμα της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου, η τελετή κοπής της πίτας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ).

Παρουσία προέδρων και εκπροσώπων δεκάδων σωματείων, ο πρόεδρος της ΟΠΣΕ Αντώνης Οραήγλου στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις επιδιώξεις της Ομοσπονδίας, τονίζοντας πως τα θέματα των μουσείων προχωρούν.

«Σε αυτό της Θεσσαλονίκης είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση μελέτης. Στην Αθήνα είμαστε μερικώς ικανοποιημένοι καθώς έχει ανακοινωθεί η δημιουργία μουσείου και βρισκόμαστε σε διαδικασία πίεσης προς τους φορείς. Η ΟΠΣΕ είναι σε επαφή με ομάδα ευρωβουλευτών για το ζήτημα της Γενοκτονίας και διεκδικεί σε όλους τους τόνους από την πολιτεία την επαναλειτουργία του ταμείου ανταλλάξιμης περιουσίας για την οικονομική ανάσα των σωματείων μελών μας», ανέφερε.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας από τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΟΠΣΕ Γιάννη Τριανταφυλλίδη, Γιάννη Παπαδάτο, Κώστα Αναγνωστάκη, Αποστόλη Δαγδελένη, Γιώργο Σακερλή και Δημήτρη Παντέλα.

Το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσαν οι υπουργοί Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιάννης Μπαλάφας, η πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η υποψήφια δήμαρχος Καισαριανής Μπετίνα Γραφίδου και ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των συμμετεχόντων στην αίθουσα του Μουσείου από το μέλος του ΔΣ και έφορο των Μουσείων της Εστίας Νέας Σμύρνης Θέμιδα Παπαδοπούλου και μικρή δεξίωση.