5 Φεβρουάριος 2019, 11:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2019, 11:28

Ο μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος για την επίσκεψη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

  • Ο μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος για την επίσκεψη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης
    (Φωτ. αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Για πρώτη φορά στην ιστορία εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέπτεται τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ο Αλέξης Τσίπρας αύριο, αφού επισκεφθεί την Αγία Σοφία, θα φτάσει ακολούθως στη Χάλκη. Εκεί, στη Θεολογική Σχολή, θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο που θα βρίσκεται εκεί για να χοροστατήσει στην Ιερά Πανήγυρη της Μονής.

Ο ηγούμενος της μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, μίλησε για την επίσκεψη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Διότι πέρα από το συμβολισμό, είναι και ιστορική γιατί όντως για πρώτη φορά εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέπτεται τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και μάλιστα κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία.

»O ιδιαίτερος συμβολισμός, που έχει ήδη επισημάνει και ο Παναγιότατος ο Πατριάρχης μας, έγκειται στο γεγονός ότι έρχεται ο πρωθυπουργός με την παρουσία του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης να επιδείξει το έντονο και διαρκές ενδιαφέρον όλων των Ελλήνων και της ελληνικής κυβέρνησης, συγκεκριμένα για την επαναλειτουργία αυτής της Σχολής και να ενισχύσει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας εδώ και 28 χρόνια, που είναι ήδη Πατριάρχης, για να επιτύχει την αποκατάσταση της αδικίας που έγινε πριν από τόσα χρόνια εις βάρος και της ομογένειας, εις βάρος και του Πατριαρχείου μας, αλλά και εις βάρος όλης της Ορθοδοξίας. Μιας και αυτή η Θεολογική Σχολή εργαζότανε για την ανάδειξη στελεχών όχι μόνο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και για πολλές άλλες ορθόδοξες εκκλησίες ανά τον κόσμο».

Η τελευταία επίσκεψη πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας στη Θεολογική Σχολή ήταν αυτή που πραγματοποίησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1933.

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης εδώ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α. Ρομπόπουλος.