5 Φεβρουάριος 2019, 10:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2019, 10:51

Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

  • Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
    (Φωτ.: pontos-news.gr / Κώστας Τζουμερκιώτης)

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκηρύσσει διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο έκθεσης που διοργανώνει με την εικαστική ομάδα «fireart» στο φουαγέ του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης από τις 22 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2019, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι «1919-2019: 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Προσφυγιά, η πληγή των λαών».

Τα έργα πρέπει να κατατεθούν στο Σύλλογο ή να αποσταλούν με ταχυδρομείο μέχρι τις 8 Μαρτίου 2019. Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μπλοκ ζωγραφικής που έχουν για το μάθημα των Καλλιτεχνικών, ενώ ο κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει μόνο με μία δημιουργία.

Σε καθεμία από τις τρεις κατηγορίες (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες συμμετοχές. Η βράβευση θα γίνει κατά τη διάρκεια της έκθεσης σε ημέρα που θα ανακοινωθεί από το Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή». Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που θα απαρτίζεται από εικαστικούς της ομάδας «fireart» και μέλος του ΔΣ του ποντιακού σωματείου, ωστόσο στην έκθεση θα παρουσιαστούν όλα τα έργα.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μπορούν να αποστέλλουν τις ζωγραφιές τους ταχυδρομικώς στη διεύθυνση του Συλλόγου (Παναγίας Κρεμαστής 18β, Εύοσμος, ΤΚ: 56224 Θεσσαλονίκη) ή να τα παραδώσουν ιδιοχείρως κατόπιν επικοινωνίας στο τηλέφωνο 2310775346. Στο φάκελο της υποβολής πρέπει να αναγράφονται η τάξη και το σχολείο του μαθητή καθώς κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

  • Διευκρινίσεις και πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου (2310775346) και στο e-mail panagia.kremasti@yahoo.gr.