3 Φεβρουάριος 2019, 17:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Φεβρουάριος 2019, 19:02

Αγρότες: Κάλεσμα για κλιμάκωση κινητοποιήσεων

  • Οι αγρότες στήνουν μπλόκα μετά τις γιορτές 4
    (Φωτ. αρχείου)

Συνάντηση με την κυβέρνηση ζητούν οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων μετά την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα στη Νίκαια. Tαυτόχρονα απηύθυναν κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων N. Λάρισας - μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι αγρότες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με ενίσχυση των μπλόκων, ενώ σημείωσε ότι οι αγρότες θα προσφύγουν και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το ζήτημα του βάμβακος. «Αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση με την κυβέρνηση όπου θα θέσουμε το πλαίσιο αιτημάτων μας περιμένοντας συγκεκριμένες απαντήσεις. Ταυτόχρονα με την ενίσχυση των μπλόκων θα πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων γιατί για εμάς είναι ζήτημα επιβίωσης» είπε.

Σημειώνεται πως οι αγρότες το επόμενο διάστημα θα προχωρούν και σε αποκλεισμούς των εθνικών οδών στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν.

Την ίδια ώρα, νέο κάλεσμα για συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη απηύθυνε προς τους εκπροσώπους της Επιτροπής των Μπλόκων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης. Όπως ανέφερε, στη συνάντηση θα συμμετάσχει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Με δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σ. Αραχωβίτης ανέφερε μεταξύ άλλων: «πιστεύουμε ότι ο διαρκής διάλογος επιλύει τα προβλήματα, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα και μια σειρά αιτημάτων έχει επιλυθεί».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλ. Σκυλλάκος / Θ. Παπακώστας.