3 Φεβρουάριος 2019, 13:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Φεβρουάριος 2019, 13:13

Καλαμάτα: Σοκ από τη φονική έκρηξη με τρεις νεκρές γυναίκες

  • Καλαμάτα: Σοκ από τη φονική έκρηξη με τρεις νεκρές γυναίκες
    Φωτ.: messinialive.gr

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η έκρηξη που σημειώθηκε στην Καλαμάτα χθες από διαρροή υγραερίου σε ιστορική ταβέρνα της πόλης, με τραγικό απολογισμό τρεις νεκρές γυναίκες και δύο τραυματίες.

Την ίδια στιγμή, από θαύμα φαίνεται ότι σώθηκαν όσοι βρίσκονταν εκεί, αλλά και στα διαμερίσματα που υπάρχουν στους πάνω ορόφους.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες λίγο πριν τις 21:00, ανήμερα της εορτής της Υπαπαντής του Σωτήρος, που για την πόλη της Καλαμάτας είναι μεγάλη γιορτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε όταν η σύζυγος του ιδιοκτήτη της ταβέρνας προσπάθησε να αλλάξει την άδεια φιάλη υγραερίου που υπήρχε στην κουζίνα με καινούργια, από την οποία έγινε διαρροή.

Από τη διαρροή σχηματίστηκε μια τεράστια φλόγα, την οποία ο εξαερισμός τράβηξε προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να καεί το πάνω μέρος της ταβέρνας, ενώ ο τοίχος που χώριζε την κουζίνα από τον χώρο εστίασης συγκράτησε μεγάλο μέρος από το ωστικό κύμα, προφυλάσσοντας τον χώρο που βρίσκονταν τα τραπέζια και όσους πελάτες ήταν εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, η οποία έσπευσε στο σημείο, έσβησε τη φωτιά και απεγκλώβισε όσους βρίσκονταν εκεί. Οι τρεις γυναίκες που βρίσκονταν στην κουζίνα μεταφέρθηκαν αμέσως με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν υποκύψει στα εγκαύματά τους.


Φωτ.: messinialive.gr

Στο νοσοκομείο διακομίστηκε σε κατάσταση σοκ και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας φέροντας εγκαύματα, καθώς επίσης μία εργαζόμενη 27 ετών, που τραυματίστηκε ελαφρά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, οι τρεις άτυχες γυναίκες ήταν η 53χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη και δύο εργαζόμενες 53 και 46 ετών, ενώ οι πέντε πελάτες που βρίσκονταν στην ταβέρνα πρόλαβαν να βγουν έξω χωρίς να τραυματιστούν.