3 Φεβρουάριος 2019, 09:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2019, 11:28

Μόναχο: Μνημόσυνο για τον σπουδαίο Έλληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή

  • Μόναχο: Μνημόσυνο για τον σπουδαίο Έλληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή
    (Φωτ.: e-bavariagr.de)

Ιερό μνημόσυνο στον τάφο του παγκοσμίου φήμης Έλληνα μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή τελέστηκε χθες το απόγευμα στο Μόναχο, στο κοιμητήριο Waldfriedhof, με αφορμή τη συμπλήρωση 69 ετών από το θάνατό του.

Το μνημόσυνο τελέστηκε από τον αρχιμανδρίτη Γεώργιο Σιώμο, τον πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση και τον πατέρα Πλούταρχο.

Τη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα τίμησαν μεταξύ άλλων καθηγητές, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ελένη Βούλγαρη, η Φανή Αθέρας από τη Βαυαρική Ραδιοφωνία, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρακιωτών Μονάχου Ηλίας Νταλακίδης και η αντιπρόεδρος Ρένα Τσόγκα.


(Φωτ.: e-bavariagr.de)

Το μνημόσυνο που τελέστηκε χθες για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή ήταν το τελευταίο στο κοιμητήριο Waldfriedhof, καθώς η επιτύμβια στήλη θα μεταφερθεί φέτος από τον τάφο του και θα τοποθετηθεί στον περίβολο της Εκκλησίας των Αγίων Πάντων Μονάχου, στις 8 Ιουλίου 2019. Η μετακίνηση της στήλης κρίνεται αναγκαία, καθώς συνδέεται με τη λήξη του μακροχρόνιου συμβολαίου ενοικίασης του τάφου της οικογένειας Καραθεοδωρή από το Δήμο Μονάχου.

  • Με πληροφορίες από το e-bavariagr.de.