2 Φεβρουάριος 2019, 19:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Φεβρουάριος 2019, 19:41

Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στον Έβρο – Αγνοούνται τρία παιδιά

  • Συνελήφθη 15χρονος διακινητής μεταναστών σε Έβρο και Καβάλα
    Τμήμα του ποταμού Έβρου (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων στον ποταμό Έβρο στην περιοχή των Πετράδων Διδυμοτείχου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ομάδα συνολικά 12 ατόμων επιχείρησε τις πρωινές ώρες να εισέλθει παράνομα στη χώρα μας από την Τουρκία με φουσκωτή βάρκα μέσω του ποταμού Έβρου.

Βάση των μαρτυριών των διασωθέντων, η βάρκα έσκασε με αποτέλεσμα οι 12 επιβαίνοντες σε αυτήν να βρεθούν στο νερό και μόνον οι οκτώ εξ αυτών κατάφεραν να προσεγγίσουν ελληνική νησίδα απ' όπου κάλεσαν σε βοήθεια και διασώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι αγνοείται η τύχη άλλων τεσσάρων ατόμων, τρία εκ των οποίων παιδιά, για τον εντοπισμό και τη διάσωση των οποίων διεξάγονται έρευνες από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thrakinea.gr, οι διασωθέντες δήλωσαν ότι προέρχονται από το Ιράκ. Ένας από τους διασωθέντες, υποστήριξε ότι ενώ βυθίζονταν η βάρκα χάθηκε η γυναίκα του με τα τρία του παιδιά. Από τη νησίδα διασώθηκαν έξι άνδρες και δύο παιδιά, ενώ εντοπίστηκε και η βάρκα, η οποία βούλιαξε, καθώς προσέκρουσε σε κορμό δέντρου μέσα στο ποτάμι. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν, όσο όμως περνούν οι ώρες οι ελπίδες για να εντοπιστούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι λιγοστεύουν.