1 Φεβρουάριος 2019, 13:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Φεβρουάριος 2019, 13:06

Ο Παπαχριστόπουλος θα παραιτηθεί σε 4 μέρες και όχι σήμερα!

  • Ο Παπαχριστόπουλος θα παραιτηθεί σε 4 μέρες και όχι σήμερα!
    Στιγμιότυπο από την ομιλία του βουλευτή την ημέρα της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Πρόεδρος της Βουλής του ζήτησε να διατηρήσει την έδρα του για 4-5 μέρες ακόμη, καθώς μέσα στην βδομαδα θα ψηφιστεί το πρωτόκολλο για την ένταξη της πΓΔΜ στο NATO.

Αποδεχόμενος τη σχετική πρόταση, ο βουλευτής διευκρίνισε ότι αμέσως μετά θα παραιτηθεί.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε πει πως θα υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα. Ωστόσο ο Νίκος Βούτσης του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του για ακόμα μία εβδομάδα έτσι ώστε να στηρίξει την κυβέρνηση όταν θα πάει στη Βουλή το πρωτόκολλο για την ένταξη των Σκοπίων στο NATO.

«Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής –επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί– αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος εξερχόμενος από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής στο οποίο προσήλθε σήμερα για να παραδώσει την παραίτησή του. «Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα, θα τελειώσει αυτή η ιστορία», δήλωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες».

Το πρωτόκολλο αναμένεται να έχει ψηφιστεί έως την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια θα ενεργοποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γ.Μ.