31 Ιανουάριος 2019, 18:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιανουάριος 2019, 17:30

Ενισχύεται το μπλόκο της Νίκαιας, αγροτικό συλλαλητήριο αύριο στη Λάρισα

  • Ενισχύεται το μπλόκο της Νίκαιας, αγροτικό συλλαλητήριο αύριο στη Λάρισα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασιλική Πασχάλη)

Νέα τρακτέρ από περιοχές της Θεσσαλίας έφτασαν σήμερα στον κόμβο της Νίκαιας, ενώ τις επόμενες ημέρες και άλλοι αγρότες αναμένεται να προστεθούν στο μπλόκο. Αύριο οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα στο κέντρο της Λάρισας, ενώ την Κυριακή στη Νίκαια θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας χαρακτήρισε προσχηματική την πρόσκληση σε διάλογο από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Ακόμα τόνισε ότι δεν έχει νόημα να λάβουν μέρος σε έναν διάλογο όταν τα αιτήματα είναι ακριβώς ίδια. «Αν έχουν λύσεις μπορούν να τις ανακοινώσουν και να τις συζητήσουμε», συμπλήρωσε.

Ο Ρίζος Μαρούδας είναι ένας από τους δέκα αγρότες που παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας με δόλο στην παρακώλυση συγκοινωνιών. Υπενθυμίζεται ότι η Αθηνών-Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα για τέταρτη ημέρα, και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από τις παρακαμπτήριες οδούς.