30 Ιανουάριος 2019, 14:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Οκτώβριος 2019, 12:38

Ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές της νέας σειράς «Κόκκινο ποτάμι» για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Ο Μανούσος Μανουσάκης στην Έδεσσα για τις ανάγκες του σίριαλ για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: fthis.gr)

Κλείδωσαν οι βασικοί πρωταγωνιστές της νέας εβδομαδιαίας δραματικής σειράς «Το κόκκινο ποτάμι», με θέμα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, η οποία θα προβληθεί τη νέα τηλεοπτική σεζόν στο Open. Σύμφωνα με το ethnos.gr, τους βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους θα έχουν οι ηθοποιοί Τάνια Τρύπη και Πασχάλης Τσαρούχας.

Η σειρά που σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη, και θα ολοκληρωθεί σε 30 επεισόδια.

Το σενάριο υπογράφουν ο Νίκος Απειρανθίτης και η Δώρα Μασκλαβάνου, ενώ τη μουσική σύνθεση-επένδυση έχει αναλάβει ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ο Μανούσος Μανουσάκης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο ethnos.gr ότι η ιδέα για το σίριαλ γεννήθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν διαβάζοντας ανακάλυψε πως υπάρχει μια μαύρη πτυχή της ελληνικής ιστορίας που δεν την γνωρίζει καλά ο κόσμος, την οποία ένιωσε την ανάγκη και την επιθυμία να φωτίσει. «Ένας άλλος λόγος που ήθελα να κάνω αυτήν τη σειρά είναι ότι ζούμε σε μια εποχή που ενώ τα πράγματα είναι εξαιρετικά ρευστά γύρω μας, εθελοτυφλούμε. Κάνουμε αυτήν τη σειρά για να χτυπήσουμε ένα καμπανάκι ότι τα πράγματα ποτέ δεν είναι σίγουρα εάν δεν έχουμε πάρει τα μέτρα μας» είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης.