30 Ιανουάριος 2019, 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιανουάριος 2019, 08:25

Πλήθος κόσμου στην «Κοπή Βασιλόπιτας-Γιορτή των Γραμμάτων» της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης

  • Πλήθος κόσμου στην «Κοπή Βασιλόπιτας-Γιορτή των Γραμμάτων» της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης
    Εικόνα από την εκδήλωση της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης

Στην αίθουσα «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α΄» του Πνευματικού Κέντρου της Ιμβριακής Ένωσης, η οποία κατακλύστηκε από κόσμο το βράδυ της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η «Κοπή Βασιλόπιτας-Γιορτή των Γραμμάτων» της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι μαθητές του Λυκείου Ίμβρου που πέρασαν στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές, ενώ τιμήθηκε το διαδικτυακό περιοδικό ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ για την προσφορά του στην ορθοδοξία, τον πολιτισμό και τις επιστήμες.

Παρόντες στη βραδιά ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο βουλευτής ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος, ο αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, εκπρόσωπος του μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, εκπρόσωπος του επισκόπου Αμορίου Νικηφόρου, ο μοναχός Αρσένιος Βατοπαιδινός, εκπρόσωπος του γέροντος Εφραίμ της μονής Βατοπαιδίου, κ.ά.

Ομιλίες πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης Παύλος Σταματίδης, ο Β΄ αντιπρόεδρος της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Χριστοφορίδης, ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο γέροντας Αρσένιος, καθώς και ο Νικόλαος Γκουράρος, διευθυντής της ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ. Ακολούθησε δεξίωση στον πρώτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου.

  • Φωτογραφίες: pemptousia.gr.