29 Ιανουάριος 2019, 17:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2019, 17:12

Η Αθλητική και Ιστορική Βιβλιοθήκη του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης παίρνει σάρκα και οστά

  • Η Αθλητική και Ιστορική Βιβλιοθήκη του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης παίρνει σάρκα και οστά
    Ο πρόεδρος του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης Παναγιώτης Καταβέλος μπροστά σε μία από τις προθήκες της βιβλιοθήκης (φωτ.: Απόλλων Σμύρνης)

Συγγράμματα για την ιστορία του Απόλλωνα και για άλλα προσφυγικά αθλητικά σωματεία, βιογραφίες αθλητών και προπονητών και βιβλία για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, για τις ομοσπονδίες και την αθλητιατρική περιλαμβάνονται στην Αθλητική και Ιστορική Βιβλιοθήκη του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης που παίρνει σάρκα και οστά. Επίσης στη συλλογή υπάρχουν και σπάνια συγγράμματα για τη Σμύρνη, την Ιωνία και τη Μικρά Ασία των Ελλήνων.

Την περασμένη Παρασκευή έγινε η πρώτη παρουσίαση της βιβλιοθήκης που στεγάζεται στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» στη Ριζούπολη.

Το προσφυγικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1891 στη Σμύρνη θα ανοίξει τις πόρτες της βιβλιοθήκης σε ερευνητές, φοιτητές, αθλητές, προπονητές και δημοσιογράφους, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως αναγνωστήριο. Η ιδέα ανήκει στον πρόεδρο του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης Παναγιώτη Καταβέλο, ο οποίος κατά την παρουσίαση του εγχειρήματος τόνισε ότι στόχος είναι στο μέλλον να φιλοξενηθούν ημερίδες και παρουσιάσεις συγγραμμάτων και ντοκουμέντων για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Μάλιστα το ΔΣ του σωματείου συνεχίζει να συγκεντρώνει τεκμήρια για τη βιβλιοθήκη και απευθύνει πρόσκληση σε όσους θέλουν να δωρίσουν βιβλία, ντοκουμέντα, κειμήλια και οπτικοακουστικό υλικό. «Κάνουμε μια προσπάθεια, όχι γιατί έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία του Απόλλωνα, αλλά γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς ολόκληρο τον ελληνικό φίλαθλο κόσμο. Και κυρίως τα αθλητικά σωματεία, τους αθλητικούς οργανισμούς κάθε είδους και την πολιτεία», σημείωσε ο επίτιμος πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Απόλλωνα Σμύρνης Αριστείδης Καμάρας.


Από τα αριστερά: Κώστας Χαραλαμπίδης, Αριστείδης Καμάρας, Παναγιώτης Καταβέλος και Ευάγγελος Λαμπρινός
(φωτ.: Απόλλων Σμύρνης)

Από τη μεριά του ο γενικός γραμματέας Κώστας Χαραλαμπίδης τόνισε ότι η βιβλιοθήκη με την πάροδο του χρόνου θα αποκτήσει το μέγεθος που της αξίζει. «Συγχαίρω την πρωτοβουλία σας να καταρτίσετε βιβλιοθήκη και την όρεξή σας να παραμείνει ζωντανή η ιστορία και ο πολιτισμός που συνδέεται με τον προσφυγικό ελληνισμό», είπε στο χαιρετισμό του ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας Γαβριήλ. Βοήθεια από το Δήμο Αθηναίων υποσχέθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νώντας Λαμπρακάκης.

Στην παρουσίαση της βιβλιοθήκης έδωσαν το παρών παλαίμαχοι αθλητές, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ25
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2019