29 Ιανουάριος 2019, 22:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2019, 12:39

Η απόφαση του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ευβοίας «Οι Κομνηνοί» για τη Συμφωνία των Πρεσπών

  • Η συμβολική κίνηση που ετοιμάζουν Πόντιοι για να τιμήσουν τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ν. Ευβοίας «Οι Κομνηνοί»)

Ομόφωνη απόφαση έλαβε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, σε τακτική συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ευβοίας «Οι Κομνηνοί», σχετικά με την ονομασία του γειτονικού κράτους των Σκοπίων.

Τα σωματείο βροντοφωνάζει με κάθε δυνατό τρόπο ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ελήφθη ομόφωνα από το ΔΣ η απόφαση να κηρύξει ανεπιθύμητους τους βουλευτές της Εύβοιας καθώς και όλους τους υπόλοιπους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία παραδίδεται το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας.

«Η Μακεδονία, στο πλευρό της οποίας τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων απ' άκρη σ' άκρη της υφηλίου, αποτελεί σώμα από το σώμα της πατρίδας μας και εμείς οι Πόντιοι το δίχως άλλο, έχοντας στη μαρτυρική μας ιστορία τη Γενοκτονία και τον ξεριζωμό, δεν το αντέχουμε να στεκόμαστε αμέτοχοι παρατηρητές στην εγκληματική κύρωση της συμφωνίας που στο μέλλον θα αποτελέσει την απαρχή για το διαμελισμό της πατρίδας μας» αναφέρει το δελτίου Τύπου.

Στην απόφαση, που συνυπογράφεται από τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραγιάννη και τη γενική γραμματέα Μαρία Τόγκου-Αναγνωστίδου, τονίζεται επίσης ότι: «Η ιστορία της Ελλάδας είναι μια ιστορία που γράφτηκε μέσα από τις θυσίες των ηρώων μας που έθεσαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της πατρίδας. Δεν έχουμε δικαίωμα να τους προδώσουμε. Έχουμε χρέος να σταθούμε αντάξιοί τους και να παραδώσουμε τη Μακεδονία ακέραιη στους απογόνους μας. Εφόσον αποστολή μας ως σωματείου είναι η διάσωση και διάδοση του πολιτισμού μας και η διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας, η τοποθέτησή μας αυτή είναι ζωτικής σημασίας γιατί αφορά ένα ύψιστο εθνικό ζήτημα και ουδεμία σχέση έχει με κομματικά και πολιτικά κίνητρα».