29 Ιανουάριος 2019, 00:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2019, 00:19

Η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας κατά Μητσοτάκη και Συμφωνίας Πρεσπών

  • Η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας κατά Μητσοτάκη και Συμφωνίας Πρεσπών

Την έντονη αντίθεση της στη Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζει «για μια ακόμη φορά» η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, θεωρώντας τη Συμφωνία «κατάπτυστη, επαίσχυντη και προδοτική για την ιστορία της Μακεδονίας και τους αγώνες των Μακεδόνων για να παραμείνει μόνο ελληνική όπως είναι ανέκαθεν».

Επίσης, στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι σε εσωκομματικά πλαίσια διαφωνεί στο σημείο αυτό ακόμη και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η Οργάνωση Νέων Ημαθίας του κόμματος θεωρεί «προδότες όλους αυτούς που την ψήφισαν ή είχαν τη δυνατότητα να την απορρίψουν και δεν το έπραξαν. Δεν μπορούμε να συμπορευόμαστε μαζί τους, δεν ανήκουν δίπλα μας».

Τονίζει ακόμη ότι «ως ελάχιστο δείγμα αγανάκτησης» αποφασίστηκε να ματαιωθεί η καθιερωμένη δημόσια εκδήλωση για την εκκίνηση της νέας χρονιάς και η κοπή της βασιλόπιτας, καθώς «δεν γίνεται να χαριεντιζόμαστε, ούτε να διασκεδάζουμε ως Οργάνωση, την ώρα που κάποιοι ξεπουλάνε τη Μακεδονία». Παράλληλα αποφασίστηκε η συμμετοχή «σε όποια προσπάθεια αναληφθεί για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ή την άμβλυνση των βαρύτατων συνεπειών, που είναι σίγουρο ότι θα έχει σε βάρος της Ελλάδας και ειδικά στην περιοχή της Μακεδονίας».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο αγώνας για «τη μια και μοναδική ελληνική Μακεδονία» δεν πρέπει να σταματήσει και η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας δεν συμβιβάζεται και δεν βάζει προσωπικές επιδιώξεις πάνω από τον αγώνα.

Μετά την παραπάνω ανακοίνωση, έγινε γνωστό ότι από την ΟΝΝΕΔ κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις οι συντάκτες της. «Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας είναι εκτός του ύφους της παράταξης. Ως εκ τούτου, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ώστε μέχρι αύριο οι συντάκτες της θα έχουν λάβει κλήση να δώσουν εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα», τονίζεται μεταξύ άλλων.