28 Ιανουάριος 2019, 23:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουάριος 2019, 23:49

IHA: Αιφνιδιαστική άρνηση του Πολεμικού Μουσείου να διαθέσει αίθουσα προγραμματισμένης εκδήλωσης για τη Μακεδονία

  • Το βιβλίο «Η Λεσβιακή Φάλαγγα» παρουσιάζεται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών
    Το Πολεμικό Μουσείο

Το International Hellenic Association (ΙΗΑ) ανακοίνωσε σήμερα (28/1) ότι η εκδήλωση με τίτλο «Μακεδονία μία και ελληνική», που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, αναβάλλεται κατόπιν «αιφνιδιαστικής άρνησης του Πολεμικού Μουσείου, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να διαθέσει την αίθουσα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το IHA, η αίθουσα είχε κλειστεί από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 από την συνδιοργανώτρια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, η οποία ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά, την παραμονή της εκδήλωσης, ότι ακυρώνεται η σχετική κράτηση και ότι η εκδήλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του Μουσείου που επικοινώνησε με έναν εκ των διοργανωτών, επικαλέστηκε το άρθρο 6 της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ, αλλά σύμφωνα με αυτό το άρθρο απαγορεύει την πραγματοποίηση εκδηλώσεων τέτοιου χαρακτήρα.


Η αφίσα της εκδήλωσης

Το ΙΗΑ «εκφράζει τη λύπη του για την αιφνιδιαστική ακύρωση της εκδήλωσης αυτής και ήδη αναζητά άλλους χώρους για την πραγματοποίηση της στο αμέσως προσεχές μέλλον».