28 Ιανουάριος 2019, 23:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουάριος 2019, 23:09

«Όχι» στην ανακήρυξη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη από το ΔΣ Βισαλτίας (βίντεο)

  • Ο Προκόπης Παυλόπουλος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 448 χρόνια από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Με ψήφους 17 έναντι 9 καταψηφίσθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Βισαλτίας, το θέμα της ανακήρυξης του Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη, το οποίο συζητήθηκε σήμερα το απόγευμα. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νιγρίτας στις 21 Φεβρουαρίου.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Καλαϊτζίδης ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ. «Ο πρόεδρος των Σκοπίων έχει μια ξεκάθαρη θέση και λέει δεν υπογράφω. Ο δικός μας βολεύεται με την όλη κατάσταση και δεν αντιδρά και δεν εκφράζει άποψη για το θέμα. Πριν από δύο χρόνια από την Αμφίπολη είχε πει η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Σήμερα μούγκα. Τίποτα. Εγώ προσωπικά δε θα ψηφίσω για την ανακήρυξή του ως επίτιμο δημότη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαράλαμπος Τερζίδης εξέφρασε την πεποίθηση πως θα πρέπει να ακυρωθεί η επίσκεψη του ΠτΔ στη Νιγρίτα και εξήγησε τους λόγους: «Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να έρθει ο κ. Παυλόπουλος. Φανταστείτε να έρθει και να υπάρχουν εντάσεις, ΜΑΤ και δακρυγόνα. Συντάσσομαι με αυτό που είπε ο κ. Καλαϊτζής. Να ενημερωθεί και να μην έρθει».

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Ευαγγελούδη δήλωσε από την πλευρά της: «Επιθυμώ μόνο αυτός ο λαός της Νιγρίτας, να αποδώσει τιμές στους προγόνους του με ανιδιοτέλεια, ειλικρίνεια, περηφάνια και αποφασιστικότητα. Με λύπη μου, γιατί είναι αποτέλεσμα των συγκεκριμένων περιστάσεων, θα πω όχι στην ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη».

Ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Λεωνίδας Ψαρράς υποστήριξε πως θα πρέπει να αποφευχθούν τα γιουχαΐσματα προς τον ΠτΔ, αλλά πως θα πρέπει να τον υποδεχθούν κρατώντας μαύρες σημαίες. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύβουλος Νίκος Πασχαλίδης διευκρίνισε ότι η αρνητική ψήφος του βασίζεται στις εξελίξεις της δεδομένης συγκυρίας και όχι στην έλλειψη σεβασμού του θεσμού. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βισαλτίας Μιχάλης Τσερβίστας ψήφισε θετικά, υποστηρίζοντας τα εξής: «Ναι, πρέπει να έρθει ο ΠτΔ. Ναι πρέπει να τιμήσει αυτή την πόλη. Ναι πρέπει να τον τιμήσουμε με τις τιμές που πρέπει».

  • Αναδημοσίευση: infonews24.gr / Ζωή Χειμωνίδου.