29 Ιανουάριος 2019, 10:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2019, 10:27

Σύλλογος Ποντίων Β. Έβρου: Η Συμφωνία των Πρεσπών αντιτίθενται στην ιστορική αλήθεια

  • Οι Πόντιοι Έβρου στηρίζουν την πρόταση του Ηλία Πετρόπουλου για αγιοκατάταξη των μαρτύρων της Γενοκτονίας Πόντου και Θράκης
    (Φωτ.: Photo Stamatis)

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Σύλλογος Ποντίων Β. Έβρου «Ο Διγενής» σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Με ομόφωνη απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο κηρύσσει ανεπιθύμητους τους ψηφίσαντες υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου στις εφεξής εκδηλώσεις και δραστηριότητες του σωματείου.

«Περισσότερο δε κηρύσσει ανεπιθύμητους τους βουλευτές του νομού Έβρου, οι οποίοι γνωρίζοντας την υφιστάμενη κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης, λόγω των ενεργειών και απαιτήσεων της γείτονος χώρας περί αναγνώρισης τουρκικής μειονότητας στην περιοχή, ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών δείχνοντας έτσι με αυτή τους την ενέργεια ότι προτεραιότητα δεν έχει το ''εθνικό συμφέρον'' αλλά μόνο η κομματική συμφέρουσα γραμμή» αναφέρεται στο δελτίο.

«Ως ένα εκ των ακριτικών ποντιακών σωματείων, οφείλουμε να προασπιζόμαστε την ιστορία, τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά στο σύνολό της. Η χρήση της λέξης ''Μακεδονία'' στην ονομασία του γειτονικού κράτους, αλλά και όρων όπως ''Μακεδόνας'', ''μακεδονική γλώσσα'', ''μακεδονικό έθνος'' και οποιαδήποτε άλλη χρήση του προσδιορισμού ''μακεδονικός-ή-ό'', αντιτίθενται στην ιστορική αλήθεια. Καλούμε δε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων να πράξει το ίδιο» τονίζεται σε άλλο σημείο.

  • Δείτε όλο το δελτίο Τύπου του Συλλόγου ΕΔΩ.