27 Ιανουάριος 2019, 21:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2019, 21:33

Θεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ (βίντεο)

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, σημειώθηκαν απόψε επί της οδού Μαρία Κάλλας, έξω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια, με τους αστυνομικούς να απαντούν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο προαύλιο σχολείου, που βρίσκεται μπροστά από το Μέγαρο. Αμέσως σήμανε συναγερμός στα ΜΑΤ, ενώ επιστρατεύτηκαν και δυνάμεις ΔΙΑΣ.

Νωρίτερα, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, κατά την άφιξη τους στο Μέγαρο Μουσικής, αποδοκιμάστηκαν έντονα από διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και κρατώντας ελληνικές σημαίες βροντοφώναξαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.