12 Φεβρουάριος 2014, 11:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:34

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ «ξαναχτυπά» επιμένοντας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα!

  • Ο Τζορτζ Κλούνεϊ «ξαναχτυπά» επιμένοντας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα!

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ «ξαναχτυπά» επιμένοντας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα!

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο στο πλαίσιο της νέας ταινίας του με τίτλο "Μνημείων άνδρες", ο Τζορτζ Κλούνεϊ επανήλθε στο ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες ο Τζορτζ Κλούνεϊ αναφέρεται στο θέμα των Ελγινείων, ζητώντας από τους Βρετανούς να τα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από το Λονδίνο, στα πλαίσια της προώθησης της νέας ταινίας του με τίτλο «Μνημείων άνδρες», ο Τζορτζ Κλούνεϊ επανήλθε στο ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. ζητώντας να αρχίσει «μια ανοικτή συζήτηση» για την τύχη των Γλυπτών του Παρθενώνα που εκλάπησαν από τον λόρδο Ελγιν πριν από 200 χρόνια.

Ο διάσημος ηθοποιός έθεσε το ερώτημα "κατά πόσον τα κομμάτια ενός έργου τέχνης πρέπει να ενώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο". "Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που κοιτάς και σκέφτεσαι ότι ίσως είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να γίνει" πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Ο Μπιλ Μάρεϊ, συμπρωταγωνιστής του Κλούνεϊ στην ταινία, ο οποίος συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου, είπε για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών: "Είχαν μια πολύ ωραία διαμονή εδώ, σίγουρα. Αλλά το Λονδίνο ασφυκτιά από κόσμο. Υπάρχει αρκετός χώρος στην Ελλάδα".

Πηγή: news247.gr