26 Ιανουάριος 2019, 14:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2019, 15:54

Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο νέος αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς

  • Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο νέος αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς
    Ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς στο κέντρο (φωτ.: stratiotikos.gr)

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο νέος αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, όπου νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ υπέστη έμφραγμα και υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική επέμβαση stent (μπαλονάκι), ενώ λόγω της κατάστασης της υγείας του αναβλήθηκε το σημερινό Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ο νέος αρχηγός ΓΕΣ αναμένεται σύντομα να λάβει εξιτήριο.

Ο αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Σεπτεμβρίου 1960 και είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (τάξη 1983, ανθυπολοχαγός). Έχει παρακολουθήσει όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία Εκπαίδευσης Αξιωματικών Πυροβολικού, το Προκεχωρημένο Σχολείο Αξ/κων Πυροβολικού Μάχης στις ΗΠΑ (Fort Sill), ενώ είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, της Σχολής Εθνικής Άμυνας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη «Στρατηγική και Διπλωματία»

Στο παρελθόν έχει υπάρξει εκπαιδευτής στη Σχολή Πυροβολικού, Αξιωματικός Επιχειρήσεων, Διοικητής Ουλαμού και Πυροβολαρχίας σε Μονάδες Πυροβολικού, καθώς και σε επιτελικές θέσεις Σχηματισμών. Ακόμη, του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.