26 Ιανουάριος 2019, 09:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουάριος 2019, 09:43

Ισπανία: Νεκρό βρέθηκε το αγοράκι που είχε παγιδευτεί σε πηγάδι

  • Ισπανία: Νεκρό βρέθηκε το αγοράκι που είχε παγιδευτεί σε πηγάδι
    Εικόνα από την επιχείρηση διάσωσης (φωτ.: EPA / Daniel Perez)

Ο Γιούλεν Ροσεγιό, το 2χρονο αγοράκι που είχε πέσει σε πολύ στενό και βαθύ πηγάδι στις 13 Ιανουαρίου στη νότια Ισπανία, βρέθηκε νεκρός τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ανακοίνωσαν οι Αρχές μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη, περίπλοκη και ευρείας κλίμακας επιχείρηση, που έκανε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης να κρατάει την ανάσα της.

«Δυστυχώς, στη 01:25 το πρωί (σ.σ. 02:25π.μ. ώρα Ελλάδας), τα σωστικά συνεργεία έφθασαν στο επίπεδο του πηγαδιού», στο οποίο οι Αρχές πίστευαν πως βρίσκεται ο Γιούλεν και «βρήκαν το άψυχο σώμα του μικρού», ανέφερε μέσω Twitter ο νομάρχης της Ανδαλουσίας Αλφόνσο Γκόμεθ δε Θέλις, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του παιδιού.

Σύμφωνα με τους γονείς του παιδιού, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου ο Γιούλεν έπεσε σε εγκαταλελειμμένο πηγάδι διαμέτρου 25 εκατοστών και βάθους τουλάχιστον 100 μέτρων, που είχε διανοιχθεί σε αναζήτηση νερού. Το παιδί έπαιζε σε ένα χωράφι που ανήκε σε κάποιο μέλος της οικογένειάς του, ενώ οι γονείς του γευμάτιζαν κοντά στο σημείο.

Σύμφωνα με τις Αρχές της Ανδαλουσίας, το πηγάδι είχε διανοιχθεί χωρίς άδεια. «Όλη η Ισπανία συναισθάνεται την απέραντη θλίψη του οικογένειας του Γιούλεν. Παρακολουθήσαμε από κοντά κάθε βήμα αυτού του συμβάντος. Ευχαριστούμε για τις ακούραστες προσπάθειές τους όσους προσπάθησαν να τον σώσουν όλες αυτές τις ημέρες», ανέφερε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Η κοινή γνώμη στην Ισπανία συγκλονίστηκε ακόμη περισσότερο από το δράμα του μικρού όταν ισπανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν πως η οικογένεια βίωσε ακόμη μια τραγωδία μόλις το 2017, όταν ο 3χρονος γιος της πέθανε ξαφνικά από καρδιακή ανακοπή ενώ περπατούσε στην παραλία κοντά στο Τοταλάν.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.