25 Ιανουάριος 2019, 20:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουάριος 2019, 19:43

Συμφωνία Πρεσπών: Επιστολή στον Τραμπ έστειλε η Παμμακεδονική Αμερικής

  • Συμφωνία Πρεσπών: Επιστολή στον Τραμπ έστειλε η Παμμακεδονική Αμερικής
    Οι εκπρόσωποι της Παμμακεδονικής Αμερικής με τον Γ. Μπιλιράκη (φωτ.: Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής / Facebook)

Την περασμένη Κυριακή, όταν η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι γέμιζαν από πολίτες που διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκπρόσωποι της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής παρέδιδαν επιστολή προς τον Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, την 20ή Ιανουαρίου, ημέρα δηλαδή του μεγάλου συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος, η κυβερνήτης Νέας Αγγλίας Στέλλα Γόγου-Παπαδοπούλου και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Χατζής επέδιδαν το σχετικό έγγραφο στον στενό συνεργάτη του Αμερικανού προέδρου, Ρεπουμπλικανό βουλευτή του Κογκρέσου Γκας Μπιλιράκη.

«Ο αξιότιμος κ. Μπιλιράκης έχει υπάρξει πιστός και ακούραστος υποστηρικτής των εθνικών θεμάτων της Ελλάδας και τον ευχαριστούμε από καρδιάς. Οι επαφές και συναντήσεις συνεχίζονται ακούραστα μέχρι και την τελευταία στιγμή των κρίσιμων επόμενων ωρών», έγραψαν χαρακτηριστικά χθες στη σελίδα τους στο Facebook οι άνθρωποι της Παμμακεδονικής, αναρτώντας παράλληλα την τετρασέλιδη επιστολή, με την οποία αντιτίθονταν στην Συμφωνία των Πρεσπών και καλούσαν τον Αμερικανό πρόεδρο, έστω και την ύστατη ώρα, να ασκήσει την πολιτική του δύναμη ώστε να μην προχωρήσει η Συμφωνία.

Επίσης, όπως έκαναν γνωστό οι άνθρωποι της Παμμακεδονικής, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Φιλιππίδης, ο οποίος υπογράφει την σχετική επιστολή μαζί με τον γραμματέα Νικ Κομνηνό, έδινε το «παρών» εκείνη την ημέρα (20/1) στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Δείτε τις τέσσερις σελίδες της επιστολής, που συντάχθηκε με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου 2019: [1] [2] [3] [4].