26 Ιανουάριος 2019, 10:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουάριος 2019, 09:26

Δύο επιπλέον παραστάσεις για τη «Γενοκτονία» του Παύλου Κουρτίδη

  • Δύο επιπλέον παραστάσεις για τη «Γενοκτονία» του Παύλου Κουρτίδη
    Στιγμιότυπο από την παράσταση «Γενοκτονία» του Παύλου Κουρτίδη (φωτ.: Θέατρο ΠΚ)

Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο να ρίξει αυλαία στις 20 Ιανουαρίου, η παράσταση Γενοκτονία του Παύλου Κουρτίδη παίρνει μια μικρή παράταση στο Θέατρο ΠΚ στον Νέο Κόσμο. Έτσι όσοι δεν μπόρεσαν να δουν τους 18 χορευτές με τη μουσική συνοδεία του Χρήστου Σύγγελου να «αναμετρώνται» με την Ιστορία, τη μνήμη και τη σκληρή αλήθεια, θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 20:00.

Για πρώτη φορά ο σύγχρονος χορός έρχεται να υπηρετήσει ένα τόσο σύνθετο ιστορικό θέμα, το οποίο στο μυαλό του Παύλου Κουρτίδη υπάρχει εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο.

Όπως είχε τονίσει σε συνέντευξή του στο pontos-news.gr, η έμπνευση βρίσκεται στα ιστορικά γεγονότα στον Πόντο και στη Γενοκτονία των Ελλήνων, ωστόσο το μήνυμα που περνούν οι χορευτές μέσα από τα σώματά τους αφορά όλα τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. «Η Γενοκτονία δεν είναι απλώς ένα ακόμα θέμα. Είναι κομμάτι και της δικής μας πρόσφατης ιστορίας, αλλά και πολλών άλλων λαών», αναφέρει και εξηγεί ότι τα στιγμιότυπα, οι σκηνές έντονου χορευτικού διαλόγου και οι δυναμικές συμβολικές παρεμβάσεις επί σκηνής αλληλοεπιδρούν με εναλλαγές κορύφωσης της έντασης στη χορογραφική δραματοποίηση.

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει η Lia Hide η οποία χρησιμοποίησε μεν παραδοσιακά όργανα αλλά σε πιο παραδοσιακούς ήχους. Ξεχωρίζουν το νέι, η ποντιακή λύρα, το ντουντούκ, το νταούλι, το πιάνο και τα έθνικ κρουστά από τη Νότια Αμερική.

  • Η παράσταση Γενοκτονία παρουσιάζεται στο Θέατρο ΠΚ (Κασομούλη 30, Νέος Κόσμος, 210 9011677).
  • Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 13 ευρώ (μειωμένο), 10 ευρώ (ομαδικές κρατήσεις).
  • Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου, και μέσω του pktheater.gr και του ticket365.gr.
  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.