25 Ιανουάριος 2019, 09:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουάριος 2019, 09:39

Οι «Αργοναύται-Κομνηνοί» γιόρτασαν τον Άγιο Ευγένιο και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα (φωτο, βίντεο)

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Άγγελος Δεληγιώργης» έκοψαν τη πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί». Η εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής (20 Ιανουαρίου) στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου της Καλλιθέας, όπου κάθε χρόνο ο ιστορικός Σύλλογος γιορτάζει τον πολιούχο της Τραπεζούντας και προστάτη του, τον Άγιο Ευγένιο.

Μετά το πέρας της καθιερωμένης δοξολογίας, τα μέλη και οι φίλοι των «Αργοναυτών» συναντήθηκαν στην κεντρική αίθουσα του Συλλόγου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόφιλος Καστανίδης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους με ευχές για το νέο έτος. Τη σκυτάλη πήραν τα πολιτιστικά τμήματα τραγουδώντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα με την ευχή «Κάλαντα καλός καιρός, και πάντα και του χρόνου».


Θεόφιλος Καστανίδης

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα βίντεο με την πορεία του σωματείου από τον Πόντο μέχρι σήμερα, ενώ το χορευτικό συγκρότημα (με χοροδιδάσκαλο τον Κώστα Σαββινίδη) ανέβασε τον παλμό. Ο Ηλίας Αβραμίδης στη λύρα και ο Κυριάκος Τσάτσος στο νταούλι συνόδευσαν το χορευτικό και ταξίδεψαν τον κόσμο με τις μουσικές τους σε διάφορες περιοχές του Πόντου, ενώ η χορωδία με υπεύθυνο τον Σωτήρη Γάλλο πρωτοτύπησε παρουσιάζοντας ένα παρακάθ’ όπως το έκαναν οι προγονοί μας.

Εκτός από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, παρευρέθηκαν αρκετοί επίσημοι εκπροσωπώντας τον οργανωμένο ποντιακό χώρο και άλλα πολιτιστικά σωματεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Κοινοβούλιο κ.ά. Την εκδήλωση παρουσίασε η Χριστίνα Αβραμίδου.

Gallery