24 Ιανουάριος 2019, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιανουάριος 2019, 12:55

Μολότοφ στο σπίτι της Τζάκρη: Καταδικάζουν τα κόμματα

  • Μολότοφ στο σπίτι της Τζάκρη: Καταδικάζουν τα κόμματα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το βράδυ η έρευνα της αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστούν οι άγνωστοι που πέταξαν τις τέσσερις μολότοφ στην πίσω μεριά του σπιτιού της Θεοδώρας Τζάκρη στα Γιαννιτσά προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές. Αμέσως μετά το περιστατικό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης ενημέρωσε την Ολομέλεια, τονίζοντας ότι μέσα στο σπίτι βρισκόταν η οικογένεια και το ανήλικο παιδί της βουλευτή Πέλλας.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από όλα τα κόμματα «να καταδικάσουν χωρίς μισόλογα», και πρόσθεσε ότι η απόπειρα εκφοβισμού δεν θα περάσει.

Η ΝΔ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου υπογραμμίζει ότι αναμένει από την αστυνομία να συλλάβει άμεσα τους δράστες και αναφέρει ότι «αυτές οι πρακτικές τις οποίες κάποιες υπέθαλψαν στο παρελθόν σπάζοντας οι ίδιοι το αυγό του φιδιού, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική Ελλάδα». Την επίθεση καταδικάζει και το ΚΚΕ που αναφέρει ότι «πολύ μεγάλη ευθύνη έχουν εκείνες οι δυνάμεις που αυτό το διάστημα δείχνουν ανοχή στην ακροδεξιά ρητορική, βία και δράση, αλλά και όσοι συγκυβέρνησαν με παρόμοιες δυνάμεις όλο αυτό το διάστημα».

Στη δική της ανακοίνωση η Ένωση Κεντρώων επισημαίνει ότι «τα πάντα έχουν αφεθεί στην τύχη τους, και πρωτίστως η ασφάλεια των πολιτών», και ζητά να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν όσοι ενέχονται σε πράξεις βίας απ’ όπου και αν προέρχονται, «και όχι η κυβέρνηση να χαϊδεύει τα αυτά των αναρχικών ομάδων».