24 Ιανουάριος 2019, 08:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιανουάριος 2019, 09:02

Υπόθεση Αλέξη Γρηγορόπουλου: Συνεχίζεται η δίκη του Κορκονέα

  • Ένοχος ο Κορκονέας για το φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
    Ο κατηγορούμενος Επαμεινώνδας Κορκονέας κατά την έξοδο του από τα δικαστήρια, στην Άμφισσα όπου δικάστηκε την πρώτη φορά το 2010 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώτα Κορμπάκη)

Με την απολογία του Επαμεινώνδα Κορκονέα, πρώην ειδικού φρουρού και καταδικασμένου πρωτόδικα σε ισόβια για το φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου συνεχίζεται σήμερα, η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας. Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία των καταθέσεων.

«Αισθάνθηκα εγκλωβισμένος από την επίθεση, έβγαλα το πιστόλι και πυροβόλησα, νομίζω, δυο φορές. Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα, έχω ακόμα στο μυαλό μου τους έντονους ήχους από σπασίματα και φωνές. Τα συναισθήματά μου εκείνη τη στιγμή είναι πάρα πολλά. Συνειδητοποιώ ότι έχω κάνει χρήση του όπλου και έχω συγκλονιστεί. Λέω στον συνάδελφο "πάμε να φύγουμε". Θυμάμαι, ότι κοιταζόμασταν, χωρίς να μιλάμε» είχε πει απολογούμενος πρωτοδίκως το 2009.

Μετά τις απολογίες ακολουθεί η εισαγγελική πρόταση επί της ενοχή ή μη των κατηγορουμένων και στη συνέχεια οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και τέλος η ετυμηγορία του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.