23 Ιανουάριος 2019, 22:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2019, 22:51

Κακοκαιρία: Χιόνια στη Δυτική Μακεδονία, κλειστά αρκετά σχολεία την Πέμπτη

  • Κακοκαιρία: Χιόνια στη Δυτική Μακεδονία, κλειστά αρκετά σχολεία την Πέμπτη
    (Φωτ.: onallcylinders.com)

Η κακοκαιρία που πλήττει από αργά το απόγευμα τη Δυτική Μακεδονία με χιονοπτώσεις στα ορεινά και έντονες βροχοπτώσεις στα πιο πεδινά έχει προκαλέσει προβλήματα και δυσχέρειες στην κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ οι δήμαρχοι σε αρκετές περιοχές έλαβαν αποφάσεις ως προς τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Έτσι, την Πέμπτη τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Τούλι και τον Πεντάμορφο του Δήμου Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης θα παραμείνουν κλειστά.

Στον Δήμο Πρεσπών Φλώρινας θα λειτουργήσουν με δύο ώρες καθυστέρηση, ενώ στη Φλώρινα και τα Γρεβενά το κουδούνι θα χτυπήσει στις 09:00. Σε ό,τι αφορά την κίνηση των οχημάτων στην ΠΕ Γρεβενών χρειάζονται αλυσίδες από το 13ο έως το 54ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γρεβενών-Σαμαρίνας, από το 13ο έως το 45ο χιλιόμετρο Γρεβενών-Βασιλίτσας, από το 13ο έως το 45ο χιλιόμετρο Γρεβενών-Περιβολίου και από το 13ο έως το 25ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γρεβενών-Σπηλαίου.

Στην ΠΕ Κοζάνης χρειάζονται αλυσίδες στο 76ο έως το 97ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Κοζάνης-Ιωαννίνων στη θέση Πεντάλοφο, επίσης με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία από το 18ο έως το 24,5οχιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 32ο έως το 45ο χιλιόμετρο του δρόμου Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης ) και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Καστοριάς.

Τέλος, στην ΠΕ Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 12ο έως το 52ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 20ο έως το 30ο χιλιόμετρο του δρόμου Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 31ο έως το 37ο χιλιόμετρο Φλώρινας-Πρεσπών, από το 7ο έως το 9ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αετού-Νυμφαίου και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας.

Εξάλλου, κλειστή είναι η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, που κατά τόπους φθάνουν τα 8-9 μποφόρ. Νεότερη ενημέρωση από το Λιμεναρχείο αναμένεται τα μεσάνυχτα.

Προβλήματα και στην Ήπειρο
Αρκετά ποβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν από χθες το βράδυ την Ήπειρο. Στην πόλη της Πρέβεζας η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια κτιρίων, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να απεγκλωβίσουν έναν οδηγό, το αυτοκίνητο του οποίου είχε ακινητοποιηθεί μέσα σε ρέμα στην περιοχή Κανάλι.

Τις τελευταίες ώρες πλημμυρικά φαινόμενα έχουν σημειωθεί σε δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων και κυρίως σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στη Λίμνη, ενώ η Αστυνομία και η Πυροσβεστική έχουν διακόψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Στρατηγού Βογιάνου, όπου έχουν πλημμυρίσει και υπόγεια.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.