23 Ιανουάριος 2019, 19:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2019, 19:43

Βουλή: Κατατέθηκε και το επίσημο κείμενο του συντάγματος της πΓΔΜ

  • Βουλή: Κατατέθηκε και το επίσημο κείμενο του συντάγματος της πΓΔΜ
    (Φωτ.: EPA / Nake Batev)

Το επίσημο κείμενο του συντάγματος της πΓΔΜ κατέθεσε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. Είναι το συνταγματικό κείμενο που ισχύει σήμερα, χωρίς τις τροποποιήσεις, για τις οποίες η Βουλή έχει λάβει γνώση με τη ρηματική διακοίνωση.

Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε ότι είναι η συνταγματική πρακτική στην πΓΔΜ που επιβάλλει οι τροποποιήσεις να μην ενσωματώνονται, αλλά να παρατίθενται στο τέλος του κειμένου.

«Μολονότι έδωσα διευκρινίσεις για τον τύπο, με τον οποίο γίνονται οι συνταγματικές αναθεωρήσεις στη γείτονα χώρα, ότι δηλαδή δεν ενσωματώνονται και δεν κωδικοποιούνται, εξακολουθεί η ΝΔ να εγείρει θέμα ενόψει του ότι χθες δεν είχα επίσημο κείμενο του συντάγματος. Καταθέτω λοιπόν, για τα πρακτικά, το επίσημο κείμενο του συντάγματος της πΓΔΜ, όπου φαίνεται και αποδεικνύεται ότι η συνταγματική πρακτική που ακολουθείται στη χώρα αυτή, είναι να μην ενσωματώνονται και να μην κωδικοποιούνται οι αναθεωρήσεις στο κείμενο, αλλά να παρατίθενται στο τέλος του ιστορικού κειμένου που παραμένει αναλλοίωτο.

»Μολονότι, επίσης, το έχω πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω επειδή βλέπω να διαστρεβλώνεται. Έχω καταθέσει και το σύνολο των συνταγματικών τροποποιήσεων σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που περιλαμβάνεται στη ρηματική διακοίνωση», δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.