1 Φεβρουάριος 2019, 10:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Φεβρουάριος 2019, 09:51

Τα αφράτα πεϊνιρλί του Γιώργου Χριστιανού

  • Τα αφράτα πεϊνιρλί του Γιώργου Χριστιανού
    (Φωτ.: facebook / Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος)

Μια συνταγή που δεν θα την αλλάζετε με τίποτα!

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • ½ φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • ½ πλάκα βιτάμ
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 3-4 κ.σ. ζάχαρη
  • χλιαρό νερό όσο σηκώσει το ζυμάρι (περίπου 1½ φλ. τσαγιού)

για τη γέμιση

  • ζαμπόν
  • τυρί
  • μπέικον
  • αυγό
  • κρέμα γάλακτος
  • σάλτσα κρύα (σε ένα μπολ ανακατεύουμε ψιλοκομμένη ντομάτα, βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και λίγη ζάχαρη).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά τρίβοντας το αλεύρι με όλα μαζί τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
  2. Αφήνουμε να φουσκώσει για 60΄ και μετά ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού. Κόβουμε με ένα πιάτο η μπολ σε κύκλο και απλώνουμε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Διπλώνουμε λίγο τις δυο πλευρές και σουρώνουμε τις άκρες σαν βάρκα. Αφήνουμε περίπου 35-40΄ να φουσκώσουν, ανακατεύουμε κρέμα γάλακτος και αυγό και ρίχνουμε με ένα κουτάλι πάνω από τη γέμιση.
  4. Ψήνουμε για περίπου 30΄ σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  • Πηγή: facebook  / Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.