24 Ιανουάριος 2019, 08:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιανουάριος 2019, 08:02

Συγκίνηση, χαρά και σχέδια για το μέλλον στην εκδήλωση της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας (φωτο)

  • Συγκίνηση, χαρά και σχέδια για το μέλλον στην εκδήλωση της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας (φωτο)

Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας έκοψε, πριν από λίγες μέρες, ο δραστήριος σύλλογος την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Περίπου 400 προσκεκλημένοι απόλαυσαν μέλη του Παραρτήματος Ν. Ιωνίας του Λυκείου Ελληνίδων να ψάλουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, αλλά και όταν χόρεψαν και τραγούδησαν μικρασιατικούς σκοπούς.

Το ίδιο εντυπωσιασμένοι έμειναν από την εμφάνιση της χορωδίας της Ένωσης που υπό τη διεύθυνση του μουσικοσυνθέτη Στάθη Ουλκέρογλου ερμήνευσε χριστουγεννιάτικους σκοπούς και ξένα τραγούδια.

Τον απολογισμό του 2018 για το Σύλλογο έκανε ο αντιπρόεδρος Κοσμάς Χατόγλου που δεν περιορίστηκε να αναφερθεί στο ειδικό πολιτιστικό πρόγραμμα που υλοποιείται, αλλά και στα έργα συντήρησης του ακινήτου του Πνευματικού Κέντρου καθώς και τις προσπάθειες αξιοποίησης των κληροδοτημάτων. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Αννέων Μακάριο και τον πρωτοσύγκελο  Επιφάνιο.

Ο δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης απένειμε τιμητική πλακέτα στη 14χρονη σκακίστρια της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας Βάγια Τσεκούρα που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στο Σαντιάγκο της Ισπανίας, τον περασμένο Νοέμβριο.

Από την πλευρά τους ο πρόεδρος της Ένωσης Χάρης Σαπουντζάκης και η ειδική γραμματέας Ιωάννα Σαπουντζάκη παρουσίασαν το θέμα «Βήματος... εγκώμιον», στο πλαίσιο του οποίου έγινε μνεία στις μεγάλες προσωπικότητες που ανέβηκαν στο βήμα από το 1959-2019, αφότου δηλαδή άρχισε να λειτουργεί ο χώρος του Πνευματικού Κέντρου που στις αρχές ονομαζόταν «Οίκος Σπάρτης».

Gallery