23 Ιανουάριος 2019, 13:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2019, 13:28

Πρώτη εκδήλωση για τον νεοσύστατο Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου

  • Πρώτη εκδήλωση για τον νεοσύστατο Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου
    Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου

Στις 8 Νοεμβρίου 2018 ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου, μια προσπάθεια 22 Ελλήνων που ζουν μόνιμα στη Βρετανία, πήρε σάρκα και οστά με τον πιο επίσημο τρόπο, με την ψήφιση και την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.

Λίγους μήνες μετά, το νεοσύστατο σωματείο έκανε την πρώτη του εκδήλωση στο Λονδίνο. Και ποιος ο καλύτερος τρόπος για την υποδοχή της νέας χρονιάς από την κοπή της βασιλόπιτας;

Έτσι την περασμένη Δευτέρα τα μέλη του σωματείου συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο Wembley στο οποίο διευθυντής είναι ο Γιώργος Καλαμάρης, μέλος και στο Διοικητικό Συμβούλιο. Τη βασιλόπιτα έκοψαν ο αρχιμανδρίτης Δαμιανός Κωνσταντίνου και ο πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Σαλαπάτας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου Πάνος Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης του σωματείου και στις επόμενες εκδηλώσεις, ενώ ο πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Σαλαπάτας μίλησε για τα έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Κωνσταντινούπολη.

Το παρών στην εκδήλωση, εκτός από τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, έδωσαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Λονδίνο Αθανάσιος Ρίζος και ο διακεκριμένος χειρουργός οφθαλμίατρος Γιώργος Αρχοντάκης.