22 Ιανουάριος 2019, 20:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2019, 20:25

Πώς κατασκευάστηκε η λιμουζίνα του Πούτιν (βίντεο)

  • Πώς κατασκευάστηκε η λιμουζίνα του Πούτιν (βίντεο)
    Η λιμουζίνα του Ρώσου προέδρου Β. Πούτιν (φωτ.: EPA / Sergey Guneev)

Το ρωσικό υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, το οποίο έχει ως θέμα τα στάδια της κατασκευής της ρωσικής λιμουζίνας μάρκας Aurus. Το βιντεοκλίπ του ρωσικού υπουργείου με τίτλο «Πώς δημιουργήθηκε η Aurus» αναρτήθηκε στο κανάλι Youtube του υπουργείου. Όπως επισημαίνεται, ο στόχος για τη δημιουργία μιας γραμμής παραγωγής αυτοκινήτων πάνω σε μια ενιαία πλατφόρμα τέθηκε το 2013. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί όχι απλώς ένα νέο αυτοκίνητο, «αλλά οι υποδομές για την παραγωγή ασφαλών αυτοκινήτων».

Πρώτος επιβάτης της λιμουζίνας Aurus ήταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος την οδήγησε για να μεταβεί στην τελετή της ορκωμοσίας του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 7 Μαΐου του 2018. Ο πρόεδρος Πούτιν έκτοτε χρησιμοποιεί συστηματικά τη λιμουζίνα. Στις 15 Ιανουαρίου ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής κυβέρνησης Όλεγκ Όσιποφ ανακοίνωσε ότι η λιμουζίνα Aurus θα είναι το κύριο αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μενβέντεφ.

Τον Δεκέμβριο του 2018 ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο TASS, είχε ανακοινώσει ότι η μαζική παραγωγή των αυτοκινήτων Aurus θα ξεκινήσει από τα μέσα του 2020. Το όνομα Aurus προέρχεται από το λατινικό aurum που σημαίνει χρυσός.

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο με το σχεδιασμό και την κατασκευή του ξεχωριστού αυτού οχήματος:

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ.ΜΕΝ.