22 Ιανουάριος 2019, 19:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2019, 19:04

Έκοψαν βασιλόπιτα στην Ένωση Ποντίων Πολίχνης

  • Έκοψαν βασιλόπιτα στην Ένωση Ποντίων Πολίχνης
    (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πολίχνης)

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου η Ένωση Ποντίων Πολίχνης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, την οποία ευλόγησε –όπως κάθε χρόνο– ο πατέρας Στυλιανός. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παύλου Μελά, εκπρόσωποι των ΔΙΣΥΠΕ-ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι ποντιακών συλλόγων, και φυσικά μέλη και φίλοι της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης.

Επίσης, ξεχώρισε η παρουσία του Απόστολου Χαριτωνίδη, ενός «παγκόσμιου πρωταθλητή του στίβου και της ζωής», όπως αναφέρει η Ένωση Ποντίων Πολίχνης. Στον Έλληνα πρωταθλητή που πέρασε μια μεγάλη δοκιμασία με την υγεία του και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης απένειμε τιμητική πλακέτα ως «αναγνώριση της προσφοράς και της συμβολής του στην προώθηση του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης στην κοινωνία».

Ο Απόστολος Χαριτωνίδης (που έχει στο ενεργητικό του μεγάλες διακρίσεις στη σφαιροβολία και τη δισκοβολία) πήρε δείγματα για τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας, κάνοντας 14 εθελοντές δότες μυελού των οστών.