22 Ιανουάριος 2019, 15:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2019, 16:00

Λήξη συναγερμού για την πτήση της Aeroflot και τη… σχεδόν αεροπειρατεία

  • Λήξη συναγερμού για την πτήση της Aeroflot και τη… σχεδόν αεροπειρατεία
    (Φωτ.: αρχείο EPA / Valda Kalnina)

Περίπου 240 χλμ. μακριά από τον προορισμό του προσγειώθηκε το αεροσκάφος της Aeroflot που εκτελούσε την πτήση SU1515 από το Σουργκούτ στη Μόσχα, καθώς ένας από τους επιβάτες προσπάθησε να κάνει αεροπειρατεία. Ο ρωσικός αερομεταφορέας επιβεβαίωσε ότι αντί για το Αφγανιστάν, όπως απαίτησε ο επίδοξος αεροπειρατής, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του αυτόνομου θύλακα της Χαντίας-Μανσίας, κοντά στην πόλη της Σιβηρίας απ’ όπου είχε απογειωθεί.

Πληροφορίες του Sputnik αναφέρουν ότι ο επιβάτης ονομάζεται Πάβελ και είναι 41 ετών.

Πηγές που μίλησαν στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο άνδρας ίσως να ήταν μεθυσμένος, ενώ σύμφωνα με τη ρωσική Αντιτρομοκρατική βρίσκεται ήδη υπό κράτηση. Κατά μία εκδοχή το πλήρωμα τον έπεισε ότι πρέπει να γίνει ανεφοδιασμός του αεροσκάφους γι’ αυτό και πραγματοποιήθηκε η έκτακτη προσγείωση περίπου 15 λεπτά μετά την απογείωση.

«Ο άνδρας συνελήφθη και αποδείχθηκε ότι είχε παλαιότερα καταδικαστεί για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατοίκου του Σουργκούτ», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σβετλάνα Πετρένκο, προσθέτοντας ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του για το αδίκημα της αεροπειρατείας και για απειλή χρήσης βίας. Η διεύθυνση της Ανακριτικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για τις μεταφορές διευκρίνισε ότι ο άνδρας δεν ήταν οπλισμένος και ότι αποπειράθηκε να εισβάλει στο πιλοτήριο.

Πάντως το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, δεν έλαβε αίτημα προσγείωσης για το αεροσκάφος της Aeroflot που κατά πληροφορίες μετέφερε 67 άτομα.