22 Ιανουάριος 2019, 14:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2019, 14:47

Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης κέρδισε τις εκλογές στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης & Βικτώριας

  • Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης κέρδισε τις εκλογές στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης & Βικτώριας
    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης & Βικτώριας Βασίλης Παπαστεργιάδης κατά την επίσκεψή του στο προεδρικό μέγαρο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Πρώτος στις προτιμήσεις των μελών της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης & Βικτώριας στην Αυστραλία, παρέμεινε για τέταρτη φορά ο συνδυασμός της Κοινοτικής Ανανέωσης, με επικεφαλής τον Βασίλη Παπαστεργιάδη, που επικράτησε στις εκλογές της Κυριακής. Οι υποψήφιοι ήταν 25 και από αυτούς εκλέγονται οι 19. Για την εκλογή του νέου ΔΣ της Κοινότητας συνολικά ψήφισαν 532 άτομα.

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι για την εκλογή μας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη που μας στήριξαν και στις εκλογές αυτές, τις τέταρτες κατά σειρά» δήλωσε ο Βασίλης Παπαστεργιάδης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Όπως τόνισε «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Οι εκλογές ήταν μία σημαντική ευκαιρία για τα μέλη της Κοινότητας να εκφράσουν την άποψή τους και να κρίνουν τις δραστηριότητες του Συμβουλίου». Πέντε είναι οι βασικές προτεραιότητες του νέου ΔΣ που θα συγκροτηθεί σύντομα σε σώμα, σύμφωνα με όσα είπε ο επικεφαλής του συνδυασμού στην ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος:

  1. Το εκπαιδευτικό, με την περαιτέρω βελτίωση των σχολείων μας και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας, καθώς και με την προώθηση της διδασκαλίας της γλώσσας μας στα κρατικά σχολεία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση
  2. Τη διοργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου «Νόστος» στο Ελληνικό Κέντρο και στην προώθηση των πολιτιστικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Αυστραλίας, Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου
  3. Την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του κοινοτικού Κολεγίου Άλφινγκτον Γκράμαρ
  4. Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την πολιτειακή κυβέρνηση για το οικόπεδο της Κοινότητας στο Μπουλίν
  5. Να αυξήσουμε την ελληνική παρουσία στο κέντρο της Μελβούρνης με την κυβερνητική επιχορήγηση των $2,5 εκατομμυρίων που προσέφερε η πολιτειακή κυβέρνηση στην Κοινότητά μας.