22 Ιανουάριος 2019, 12:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2019, 12:47

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νοτιάδες, η ένταση των οποίων θα φτάνει και τα 8 μποφόρ.

Το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει πρώτα τα δυτικά, ενώ αναμένονται και χιονοπτώσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Αύριο βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και σταδιακά στη δυτική Πελοπόννησο. Από το απόγευμα θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Στη δυτική Ελλάδα τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, και μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Το απόγευμα θα επηρεαστούν και πάλι τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά (κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα), αλλά και η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Την Παρασκευή θα επηρεαστεί αρχικά η δυτική Ελλάδα και βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική χώρα.