22 Ιανουάριος 2019, 08:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2019, 08:50

Κλείδωσε η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στην Τουρκία

  • Κλείδωσε η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στην Τουρκία
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στο χρονικό διάστημα μεταξύ 5 έως 7 Φεβρουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, συμφώνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, που επιβεβαιώνονται και από την πλευρά των γειτόνων, χωρίς ωστόσο να δίνεται η ακριβής ημερομηνία του «ραντεβού». Κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και στις δύο πλευρές, ενώ το τετ α τετ των δύο ηγετών εκτιμάται πως ίσως συμβάλει σημαντικά στην αποκλιμάκωση της ελληνοτουρκικής έντασης.

Η επίσκεψη θα γίνει στον απόηχο της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και στον απόηχο της παραίτησης του Πάνου Καμμένου, ο οποίος είχε βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τον νέο ΥΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη να είναι ένας εκ των επισήμων που θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό κατά το ταξίδι του στην Τουρκία.

Αλέξης Τσίπρας είχε συναντήσει τον Ερντογάν τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο του 2018, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Όπως είχε γίνει γνωστό τότε, μετά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξαναβάλουν στο τραπέζι μια θετική ατζέντα για τις σχέσεις των δύο χωρών και μάλιστα ο Ερντογάν είχε προσκαλέσει τον Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη για επίσημη συνάντηση εργασίας.