21 Ιανουάριος 2019, 20:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2019, 20:53

Ο Τσίπρας έφτιαξε… διαφήμιση για τη Συμφωνία των Πρεσπών (βίντεο)

  • Συμφωνία Πρεσπών: Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την έγκριση από την ελληνική Βουλή
    (Φωτ.: Facebook / Zoran Zaev)

Με πλάνα από τη μέρα της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών και προβάλλοντας πανηγυρικές στιγμές, ένα βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο facebook ο Αλέξης Τσίπρας προβάλλει τις θετικές πτυχές της Συμφωνίας, κάνοντας λόγο για «ιστορικό βήμα».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ιστορικό βήμα όχι μόνο για τις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Eδραιώνει σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και σταθερότητας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

«Ήρθε η ώρα να μάθουμε την αλήθεια. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών θωρακίζουμε τη Μακεδονία μας. Με την αυτοπεποίθηση που νικάει τον φόβο και την αδράνεια ανοίγουμε τον δρόμο της ειρήνης και της ανάπτυξης. Εκατόν σαράντα χώρες αναγνώρισαν τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία, δηλαδή ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’. Οι γείτονές μας αλλάζουν το όνομα της χώρας τους σε Βόρεια Μακεδονία και ο όρος Μακεδονία χωρίς άλλον προσδιορισμό μένει στην Ελλάδα. Παίρνουμε πίσω την ιστορία μας. Ικανοποιείται η από 25ετίας εθνική μας θέση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.

»Οι γείτονές μας διαχωρίζουν την ταυτότητα τους αναγνωρίζοντας ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική και ότι ο πολιτισμός τους δεν έχει καμιά σχέση με την αρχαία ελληνική κληρονομιά. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζουμε ιθαγένεια και όχι τις εθνότητες που την απαρτίζουν. Αφαιρούνται οι αλυτρωτικές αναφορές από τα σχολικά βιβλία. Αλλάζουν τα ονόματα μνημείων, υποδομών και δημοσίων χώρων. Αφαιρείται το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας από κάθε σύμβολο των γειτόνων μας και η χρήση του περνά αποκλειστικά στην Ελλάδα.

»Διασφαλίζεται η γεωπολιτική σταθερότητα και συνεργασία και περιορίζεται η επιρροή τρίτων στα βόρεια σύνορα μας. Ο Διονύσιος Σολωμός είπε ότι εθνικό είναι το αληθινό. Η Συμφωνία των Πρεσπών γίνεται ο ακρογωνιαίος λίθος των Βαλκανίων της φιλίας, της συνεργασίας και της συναδέλφωσης των λαών. Μάθε την αλήθεια».