21 Ιανουάριος 2019, 14:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2019, 14:32

Ποινική δίωξη στους 7 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο

  • Από σήμερα αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας 2
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Για δύο κακουργήματα και για έξι πλημμελήματα διώκονται οι επτά που συνελήφθησαν για τα επεισόδια έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Οι συλληφθέντες, έξι άνδρες και μία γυναίκα, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα στον οποίο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα κακουργήματα της έκρηξης με πρόθεση, και της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών.

Επίσης, οι επτά συλληφθέντες διώκονται για τα πλημμελήματα της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, διακεκριμένων φθορών, αντίστασης κατά τις Αρχής, εξύβρισης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κατηγορούμενοι που παραπέμφθηκαν στον ανακριτή υποστηρίζουν πως όχι μόνο δεν συμμετείχαν στα επεισόδια έξω από τη Βουλή, αλλά και ότι συνελήφθησαν αρκετή ώρα μετά σε άλλο σημείο, την ώρα που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν εξαιτίας των χημικών.