21 Ιανουάριος 2019, 13:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2019, 13:05

Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Ψαριανός από το Ποτάμι

  • Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Ψαριανός από το Ποτάμι
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook ο Γρηγόρης Ψαριανός, λίγες ώρες μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά, ανακοίνωσε ότι δεν ανήκει στο Ποτάμι με το οποίο εξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθήνας. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής τονίζει ότι το Ποτάμι από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα και σημειώνει ότι μετά από αλλεπάλληλα λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς το κόμμα κατάφερε σχεδόν να μηδενίσει το 7% των ψηφοφόρων του.

Μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Γρηγόρη Ψαριανού οι βουλευτές που ανήκουν στο Ποτάμι είναι οι: Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης και Γιώργος Μαυρωτάς.

«Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής», αναφέρει ο Γρηγόρης Ψαριανός επισημαίνοντας ότι η χώρα περνάει τη δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες.

Τι σημαίνει η διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Το πρωί ο Γιώργος Αμυράς, ο οποίος όπως και ο Γρηγόρης Ψαριανός τάσσονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του. Έτσι με βάση τον κανονισμό της Βουλής η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού διαλύθηκε μιας και δεν διέθετε τον μίνιμουμ αριθμό των πέντε βουλευτών.

Η διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού σημαίνει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θα έχει πλέον τα προνόμια του αρχηγού στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Για παράδειγμα, όταν θα έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών θα έχει χρόνο αγόρευσης ως κοινός βουλευτής. Επιπλέον το κόμμα δεν θα εκπροσωπείται με αντιπρόεδρο στο προεδρείο της Βουλής, θέση που σήμερα καλύπτει ο Σπύρος Λυκούδης. Ακόμα, το Ποτάμι δεν θα εκπροσωπείται στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, γεγονός που σημαίνει ότι θα αλλάξουν οι ισορροπίες στις συνεδριάσεις.