11 Φεβρουάριος 2014, 08:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:34

Θρίλερ με σπάνιο άγαλμα του θεού Απόλλωνα στην Γάζα

  • Θρίλερ με σπάνιο άγαλμα του θεού Απόλλωνα στην Γάζα

Θρίλερ με σπάνιο άγαλμα του θεού Απόλλωνα στην Γάζα

Το ανεκτίμητο άγαλμα φαίνεται πως εντοπίστηκε τον περασμένο Αύγουστο από έναν ψαρά στα ανοιχτά της Γάζας. Στη συνέχεια, το άγαλμα εμφανίστηκε στον ιστότοπο δημοπρασιών e-Bay, έως ότου να εξαφανιστεί στα χέρια της τοπικής Αστυνομίας της Χαμάς.

Χαμένος για αιώνες, ο αρχαιοελληνικός θεός Απόλλωνας «αποφάσισε» να επανεμφανιστεί στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα επισκέφτηκε το e-bay και στη συνέχεια εξαφανίστηκε στα χέρια της Αστυνομίας της Χαμάς.

Μπορεί να μοιάζει ως αστείο, όμως η ιστορία είναι πραγματική.

Ο λόγος για ένα χάλκινο άγαλμα του θεού Απόλλωνα, που, σύμφωνα με τους πρόχειρους υπολογισμούς των αρχαιολόγων, κατασκευάστηκε μεταξύ του 5ου και του 1ου αιώνα π.Χ.

Το ανεκτίμητο άγαλμα φαίνεται πως εντοπίστηκε τον περασμένο Αύγουστο από έναν ψαρά στα ανοιχτά της Γάζας. Ο ψαράς μετέφερε το εύρημα με... κάρο στο σπίτι του, δίχως να αντιλαμβάνεται τη σημασία της ανακάλυψής του.

Στη συνέχεια ωστόσο, το άγαλμα εμφανίστηκε στον ιστότοπο δημοπρασιών e-Bay, με τιμή 500.000 δολάρια, πολύ κάτω από την πραγματική του αξία.

Η υπόθεση ήλθε γρήγορα στην προσοχή της Αστυνομίας της οργάνωσης Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, με τις Αρχές να προχωρούν σε κατάσχεση του αγάλματος.

Από την κατάσχεσή του, το άγαλμα έχει εξαφανιστεί.

Η εξαφάνιση του αγάλματος έχει υποχρεώσει τους αρχαιολόγους να στηρίζονται μονάχα σε μερικές χαμηλής ποιότητας φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Πηγή: skai.gr