21 Ιανουάριος 2019, 12:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2019, 12:21

Νέα προειδοποίηση Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Αιγαίο και Μεσόγειο

  • Νέα προειδοποίηση Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Αιγαίο και Μεσόγειο
    Ο Χουλουσί Ακάρ επιθεώρησε τις Ένοπλες Δυνάμεις στο Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία (πηγή: drita.tv)

Στο μοτίβο των… προειδοποιήσεων που μας έχει συνηθίσει κινήθηκε για μία ακόμα φορά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ο οποίος χθες κατά την επιθεώρηση των Ενόπλων Δυνάμεων στο Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία, δεν παρέλειψε να αναφερθεί ξανά στη «Γαλάζια Πατρίδα». Αν και ο Χουλουσί Ακάρ φρόντισε να τονίσει ότι η Τουρκία επιθυμεί να λύνει προβλήματα με ειρήνη, γαλήνη, εμπιστοσύνη, καλή γειτονία και συνεργασία, έκανε λόγο για προβλήματα στη θάλασσα, στη «Γαλάζια Πατρίδα» των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ο Χουλουσί Ακάρ βρέθηκε στην τουρκική μεθόριο την ημέρα που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας».

Ο Τούρκος υπουργός προειδοποίησε ότι η χώρα θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία παραχώρηση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. «Στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα και η κατάσταση παρακολουθείται στενά. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα βήμα και κανένα τετελεσμένο στο οποίο δεν θα συμμετέχει η Τουρκία», ανέφερε.