21 Ιανουάριος 2019, 08:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2019, 08:46

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι

  • Παραιτήθηκε ο Γιώργος Αμυράς από βουλευτής
    Γιώργος Αμυράς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Χιονοστιβάδα εξελίξεων προκαλεί στην πολιτική σκηνή της χώρας η Συμφωνία των Πρεσπών. Μετά το σεισμό στους ΑΝΕΛ την περασμένη εβδομάδα, σήμερα είναι η σειρά του Ποταμιού να περάσει από… σαράντα κύματα καθώς πλέον δεν διαθέτει Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αιτία η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Αμυρά που έθεσε εαυτόν εκτός της ΚΟ του κόμματός του, επισημαίνοντας πως είναι αδύνατο να παραμείνει στους κόλπους του εφόσον έχει διαφορετική άποψη για τη στάση που πρέπει να τηρήσουν στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην ΚΟ του Ποταμιού παραμένουν τέσσερις βουλευτές, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Σπύρος Λυκούδης.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, Κοινοβουλευτική Ομάδα συγκροτεί ένα κόμμα που έλαβε μέρος στις γενικές εκλογές και έχει τουλάχιστον πέντε βουλευτές.

Στην επιστολή του ο Γιώργος Αμυράς ευχαριστεί τον Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάστηκε και εύχεται «οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση παραίτησης του πλέον ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Αμυρά.