11 Φεβρουάριος 2014, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:34

Ολόκληρο δίκτυο Τούρκων τρομοκρατών στην Ελλάδα. «Μιλάνε» τα όπλα της γιάφκας

  • Απέδρασε κρατούμενος από το τμήμα ασφαλείας Λαμίας

Ολόκληρο δίκτυο Τούρκων τρομοκρατών στην Ελλάδα. «Μιλάνε» τα όπλα της γιάφκας

Δεν ήταν μόνο οι τέσσερις άνδρες κουρδικής καταγωγής που πιάστηκαν στην Αθήνα. Μαζί με μια γυναίκα που συνελήφθη στην Κρήτη φαίνεται πως οι ελληνικές αρχές έβαλαν στο χέρι έναν από τους επιχειρησιακούς βραχίονες της ένοπλης οργάνωσης DHKP-C. Το οπλοστάσιο που βρέθηκε στο διαμέρισμα - γιάφκα στην οδό Γεναδίου στου Γκύζη, όπου συνελήφθησαν οι τέσσερις άνδρες μπαίνει τώρα στο μικροσκόπιο.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν αρκετά τυφέκια, υποπολυβόλα, πιστόλια, αλλά και χειροβομβίδες, όμως εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι τα εκρηκτικά και ο μεγάλος όγκος πυροκροτητών (19 συνολικά).

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για ομάδα που ετοίμαζε χτυπήματα με εκρηκτικά και είχε μαζί της και τον προσωπικό οπλισμό της.

Τα πρώτα στοιχεία από τα όπλα δείχνουν επίσης σύνδεση με την υπόθεση των όπλων που εντοπίστηκαν το καλοκαίρι ανοιχτά της Χίου, ενώ τα ίδια στοιχεία οδηγούν τις έρευνες στην Κρήτη , εκεί όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη η 44χρονη προχθές.

Φαίνεται πως ο κύκλος των ερευνών μόλις άνοιξε, ωστόσο τα πρόσωπα που εμπλέκονται φαίνεται δεν είναι τυχαία.

Εκτός του ενός από τους τέσσερις που καταζητείται από την interpol η αντιτρομοκρατική γνωρίζει την ταυτότητα και των άλλων τριών, παρά τα πλαστά έγγραφα που είχαν πάνω τους.
Το ζητούμενο τώρα είναι να αναλυθούν τα στοιχεία που πιθανός οδηγούν και σε άλλες γιάφκες ή ακόμη και σε άλλες ομάδες.

Πηγή: newsit.gr