20 Ιανουάριος 2019, 12:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2019, 13:02

Συλλαλητήριο Μακεδονία 2019: Δείτε live τι γίνεται στο Σύνταγμα

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία έχοντας φτάσει από πολλές περιοχές της Ελλάδας, κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα πρώτα λεωφορεία άρχισαν να καταφθάνουν τα ξημερώματα από την Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και από την Πελοπόννησο, αλλά και από την Κρήτη και άλλα νησιά, ενώ η μεταφορά των διαδηλωτών μέχρι το κέντρο της Αθήνας διεξάγεται χωρίς προβλήματα. Τα λεωφορεία έχουν σταθμεύσει σε μεγάλους υπαίθριους χώρους στο ΟΑΚΑ, το Μπάντμιντον και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Από το πρωί έχουν κλείσει για λόγους ασφαλείας οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, το Πανεπιστήμιο και την Ομόνοια, ωστόσο για όσους θέλουν να κατέβουν στο συλλαλητήριο είναι ανοιχτοί οι πλησιέστεροι σταθμοί στο κέντρο, δηλαδή οι σταθμοί «Ακρόπολη», «Ευαγγελισμός» και «Μοναστηράκι».

Η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στο κέντρο της Αθήνας, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός και ελικόπτερα και drones να πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πλατεία Συντάγματος και την ευρύτερη περιοχή της, ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και προβλήματα με αντιεξουσιαστές και ακροδεξιούς.

Τα μέτρα της αστυνομίας έχουν στόχο να μην έρθουν σε επαφή όσοι θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο με ομάδες αντιεξουσιαστών που έχουν προγραμματίσει αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια. Για τον λόγο αυτόν έχουν δημιουργηθεί ειδικές ζώνες με λεωφορεία των ΜΑΤ στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της Εδουάρδου Λω και σε άλλα σημεία. Κλειστή είναι επίσης ολόκληρη η οδός Ακαδημίας, ενώ στο κέντρο δεν κυκλοφορούν οχήματα από τις 11:30 το πρωί.