19 Ιανουάριος 2019, 20:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2019, 20:02

Επικίνδυνο μεροκάματο: Καθαρίζοντας τις στέγες από το χιόνι (βίντεο)

  • Επικίνδυνο μεροκάματο: Καθαρίζοντας τις στέγες από το χιόνι (βίντεο)
    (Φωτ.: agrisoz.com)

Το χιόνι φτιάχνει όμορφες εικόνες, αλλά κρύβει σοβαρούς κινδύνους για όσους εργάζονται στους δρόμους και όχι μόνο. Στην πόλη Μους της Τουρκίας, ένα από τα πιο επικίνδυνα μεροκάματα είναι εκείνο που κάνουν όσοι καθαρίζουν τις στέγες από το χιόνι, έχοντας ως βασικό μέτρο ασφαλείας ένα σκοινί που δένουν γύρω από τη μέση τους.

Το χιόνι που μένει πάνω στις στέγες των σπιτιών μπορεί να γίνει επικίνδυνο για όσους καθαρίζουν τις στέγες, μια δουλειά που συνήθως αναγκάζονται να κάνουν πολλοί άνεργοι δουλεύοντας συχνά σε ύψος δέκα ορόφων.

Οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους, γι’ αυτό είναι πολύ προσεκτικοί. «Για εμάς, το ψωμί μας στο τέλος του σχοινιού», λέει ο Εγιούπ Τσελίκ. «Αν πέσουμε, δεν υπάρχει επιστροφή. Κάθε φορά που βρισκόμαστε στην άκρη του σκοινιού έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, γιατί έτσι κερδίζουμε το ψωμί μας».

Συνήθως δουλεύουν σε ομάδες των πέντε ή έξι ατόμων, ενώ τα μεροκάματα διαφέρουν ανάλογα με το ύψος κάθε κτιρίου. Σε κτίρια που είναι πιο χαμηλά, μπορεί να δουλέψουν μόνο δύο άτομα.